Kennelin ympäristö ja koirien olot

  Ympäristö

    Little Bean sijaitsee virtuaalisessa Pohjois-Suomessa, maaseudun rauhassa. Pitkän hiekkatien varrelta löytyy kennelin lisäksi läheltä pari maatilaa, sekä kauempaa vielä muutama lisää, sekä tietenkin paljon peltoja ja metsää. Lähin kunnollinen asutusalue löytyy n. 5 km päästä kennelistä, joten mahdollisuudet päästä ihmistenkinilmoille ovat hyvät. Kennelin tontti sijaitsee ihan metsän laitamilla, joten koirat pääsevät päivittäin kirmailemaan metsässä vapaana. Poluilla saattaa korkeintaan törmätä metsän omiin asukkeihin, muttei oikeastaan koskaan ihmisiin, mutta tiellä liikkuessa vastaan voi harvakseltaan ajaa autoja tai joskus kävellä lenkkeilijöitä ja koiranulkoiluttajia. Paimennusvietin omaavat koirat pääsevät säännöllisesti toteuttamaan itseään läheisillä maatiloilla mm. lampaiden ja lehmien parissa ja uimista rakastavien koirien onneksi ihan kävelymatkan päästä löytyy ranta. Kennelillä on myös oma pieni vene, joka mahdollistaa retket läheiseen saareen. Agilitya päästään treenaamaan asutusalueen suunnalta löytyvällä kentällä, talvisin ostetaan vuoro kentän laidalla sijaitsevan halliin. Muita lajeja voidaankin sitten trreenata ihan kotosalla. Koirilla onkin joka päivälle aktiviteetteja aina joka karvakuonon oman mieltymyksen mukaan.

     

 

Tontti

    Kennelin tontti on suuri, joten koirilla riittää tilaa juoksennella vapaana, sillä karkureissut estää tonttia ympäröivä aita. Pihamaalta löytyy parin kennelrakennusten lisäksi pieni ulkovaja, sekä pari puuta ja Linskun epätoivoinen yritys kasvattaa itse kasviksia, eli kasvimaa.

 

Kennelrakennukset

        Varsinaisia kennelrakennuksia on kaksi, päärakennus ja koiratalo. Päärakennus toimii asuntonani, se on puinen kaksikerroksinen talo, jossa löytyy tarpeeksi tilaa niin minulle, karvakuonoille, sekä miesystävälleni Sakelle, joka on mukana pyörittämässä kennelin arkea. Asunnon alakerrasta löytyy suuren eteisen lisäksi olohuone, tilava keittiö, ruokailutila, kodinhoitohuone, vessa ja kylpyhuone. Yläkerrasta taas löytyy työhuoneeni, jossa hoidan kennelin paperiasiat, makuuhuoneeni, pienempi vessa. Samassa kerroksessa on myös neljä huonetta sairastuneille/loukkaantuneille koirille, sekä emoille ja pennuille. Huoneissa ei ole ovia, vaan koiraportit, jotta koiria olisi helpompi tarkkailla. Siellä on pehmeitä petejä, ruoka- ja juomakupit, sekä leluja.

    Koiratalo on aikalailla päärakennuksen vieressä ja sieltä löytyy yhteensä kymmenen eri häkkiä, joihin mahtuu kerrallaan kaksi koiraa. Jokainen häkki on tilava, sekä sieltä on pääsy omiin ulkohäkkeihin, ruoka- ja juomakupit, sekä pehmeät pedit. Yleensä koirat eivät vietä aikaa häkeissä, muutenkuin silloin jos ne joutuvat olemaan hetken keskenään minun ollessa hoitamassa asioita muualla, tai silloin kun on ruoka-aika. Koiratalosta löytyykin pieni keittiö ruokavarastoineen, missä koirille on helppo jakaa ruuat. Tämän lisäksi on myös eräänlainen kylpyhuone, josta löytyy välineet niin koirien kylettämiseen, sekä turkin, kynsien ja hampaiden hoitoon. Koiratalon eteisestä löytyy hihnoja ja muita ulkoilutarvikkeita sekä leluja kaikille koirille.


 

Kaikki kuvat © Linsku